Naptár

február 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Feeds

Pszicholand

Tesztek, életérzések, vélemények, minden ami eszembe jut és szeretném megosztani az Olvasóval.

Nosztalgia...

2015.02.04. 15:33 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: nosztalgia elfelejtett blog

nahát, teljesen elfeledkeztem arról, hogy ezt a blogot nem töröltem - időközben felhagytam a saját domain alatti blogírással is. Érdekes érzés most beleolvasni az eddigi bejegyzésekbe... Lehet még egyszer felveszem a "fonalat" :-)

Újabb költöztetés

2011.05.16. 17:13 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Esetleg ha valaki még ezt a blogoldalt találná meg, további bejegyzések a http://pszicholand.me címen.

Blog költöztetés - http://pszicholand.blogspot.com/

2010.06.30. 23:54 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: blog költöztetés

Az az igazság, írhattam volna, ha tudok ide bejegyzést küldeni e-mailben telefonról. Sajnos ezt a funkciót nem fedeztem fel itt és korábban nem tulajdonítottam neki jelentősséget. Viszont mióta áthelyeződött az esti böngészés, levélírás az iPhone-ra, rájöttem, nincs kedvem gépet kapcsolni, bejelentkezni, bosszankodni, ha lassú a blog.hu megjelenítése IE alatt, Chrome/Firefox alatt nem működik mindig rendesen a fényképfeltöltés stb. Többször éreztem, pár sort írnék szívesen, ha azt el tudnám küldeni a telefonomról.

Szóval kísérleti jelleggel ezennel elindul a http://pszicholand.blogspot.com/ címen az új blog. Talán aktívabb leszek ott. Sajnos nem lehet teljesen átköltöztetni pár kattintással az itteni blogot, hiába az xml export, az import nem veszi át az itt kapott fájlt a blogspotnál. Az ottani sablonnal majd még foglalkozom, ha lesz kedvem, jelenleg a gyáriak közül választottam.

Éppen most ért az aszfaltmaró az ablakunk alá...

Éjszakai blogírás/aszfaltozás

2010.06.30. 22:31 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Kicsit elmaradtam a blogírással, de ezt lehet ma éjjel pótolom, köszönhetően a helyi útépítőknek, illetve feletteseiknek, akik mindezt jóváhagyták...

 

Pacman reggelire

2010.05.22. 09:21 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: google pacman 30 eves pacman

30 éves a Pacman játék, ennek alkalmából a Google játszható logót tett fel. Hajrá :-)

Itt vannak...

2010.05.20. 14:41 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: május cserebogár

 végre igazi május lesz?! talán már jó jel, hogy a cserebogarak előmerészkedtek?

Opera Mini iPhone-ra, első frissítéssel

2010.04.29. 21:10 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: iphone opera mini first update

Még nem kedveltem meg, a Sony Ericsson telefonon jobban szerettem használni. Az igazság az, hogy eddig nem volt különösebb problémám az iPhone beépített Safari böngészőjével. Hírek olvasására, Google Reader elérésére tökéletes, sőt, még a Lemuria nevű online játékot is jól tudom használni, ami a HTC TyTN II-n problémás volt. Fontos szempont ;-)

reventon: Opera Mini update

Esti séta I.

2010.04.28. 16:55 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: tavaszi mikulás

Esti séták során mindig akad vmi érdekes, fura vagy aranyos látnivaló. Ezekből is szemezgetek néha. Made by iPhone.

reventon: photos a 004 reventon: photos a 001

Szépségek

2010.04.28. 16:35 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: ponton vissza a jövőbe time machine delorean dmc 12 imperial 61

A Pontonról készült képek után:

Kilátás

2010.04.25. 20:07 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: ablakok

 Ajtó már volt, most találtam ablakot is:

Nyári gumicsere

2010.04.19. 17:00 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: vredestein sportrac 3 nyári gumi teszt

Kettőt kellett cserélni. Elől most Uniroyal van, ez már 3 éves és remek állapotban van. Hátra Vredestein Sportrac 3-at választottam. Első tapasztalat: hangosabb mint az Uniroyal: autópáyláról lejövet sebességcsökkentéskor olyan hangot hallottam, mint amit régen a Hajdú centrifuga produkált, miután kinyitottuk a tetejét és lassulni kezdett :-)

Az idén már havat nem látott, friss, téli Vredestein is hangosabb mint a Good Year Ultragrip volt, főleg vizes aszfalton surrogott. Engem nem zavart, kíváncsi leszek a nyárira, ha bekopott, fog-e produkálni további érdekes hangot.

iPhone értékelés I. rész

2010.04.17. 20:16 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: apple iphone iphone teszt iphone 3gs iphone tapasztalatok

Immár két hónapja vagyok iPhone tulajdonos és azt kell mondanom, nem bántam meg. Az egyik mobiltársaság ajánlata igen kedvező volt. 
A választott havidíjban van 75 perc külföldre való telefonálás, 12,5+12,5 perc hívásfogadás+híváskezdeményezés külföldön, és 2 GB internethasználat belföldön. Ezekkel a lehetőségekkel végre nem kell francia és német sim kártyát használni utazásaink során, ráadásul ingyenes wifire csatlakozva voip hívást kezdeményezhetünk, ez pedig ingyen van magyarországi vezetékes szám hívása esetén (Freecall account kell hozzá). Így beszéltünk szüleinkkel Hollandiában, egy autópálya feletti pihenő-étkező helyről :-)

Szóval, kezdem a kellemetlenségekkel: sms íráskor nincs karakterszámlálás. Sokáig fel sem tűnt, aztán egy blogbejegyzést olvastam és ott írtak erről, kipróbáltam, és tényleg. Egy plusz program telepítése (ingyenes, SMS Butler) segít majd ha külföldön írok smst és nem akarok egy írásjel vagy pár karakter miatt dupla smst fizetni - ezt lehet tartani kicsinyességnek is, ahogy pár kommentelő írta néhány blogbejegyzésnél, viszont szerintem inkább odafigyelés és a spórolt eurocenteket inkább iPhone programokra költöm :-) (Mert van bőven programválaszték.) A programban kiválasztom ki a címzettet, megírom az üzenetet majd egy gombnyomással vágólapra teszem és a beépített smsküldőbe beillesztem és onnan lehet elküldeni. Nincs alapértelmezve jelentés a sikeres kézbesítésről. Ez orvosolható, ha speciális karakterrel, karakterekkel kezdjük az sms írását. Ennél a mobiltársaságnál a felkiáltójellel kezdett smsről jön jelentés. További kódok a neten találhatók a cikkben vagy a kommentekben. Kellemetlen a flashplayer hiánya, leginkább azért, mert akad pár érdekes híroldal vagy blog, amelyek nem mindig Youtube videómegosztót használnak. Flashről jut eszembe, a beépített fényképező mellett nincs vakufunkció, bár ez nekem kevésbé hiányzik. Beépített zoom sincs a kamerában, ezt előhívni egy másik program telepítésével lehet (Camera Plus), egész korrekt képet lehet így is készíteni, ha nagyon muszály a zoom :-) Ezt orvosolni fogják hamarosan. A fényképek mappákbarendezéséhez viszont elengedhetetlen a számítógép és az iTunes használata. Van külön telepíthető program (PhotoFolders), ami lehetővé teszi a mappák létrehozását a programon belül, a Camera rollból (alapértelmezett főalbum) másolja be a képeket és ott lehet rendezni esetleg levédeni. A multitask hiányossága is úgy néz ki javítva lesz az operációs rendszer 4-es verzióra való frissítés után, bár most is lehet zenét hallgatni és közben böngészni, de internetrádiót hallgatni és böngészni vagy smst írni közben még nem lehet. A Google Maps csak internetkapcsolattal használható, tehát külföldön utcai navigáció nagyon költséges tud lenni, ezt megelőzve lehet letölteni térképeket városokról és azokat offline böngészni (CityMaps2Go). Szokást igényel a hívásfogadás egy kézzel (képernyőn csúszka elhúzása). Konkrét navigációs programot nem vettem hozzá, még mindig a HTC TyTN II-re telepített Navigont használom vagy a régi Mio C710-es készülékemet. Folyt. köv.

Duck Race - gumikacsák versenye

2010.04.17. 19:58 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: duck race gumikacsa verseny

Az esemény 10 éve minden évben megrendezésre kerül, a városban csörgedező Petrusse folyó egy szakaszán. 5 EUR a nevezési díj, minden kacsa alján van egy sorszám, az első 18 helyezett kap nyereményt, a fődíj idén egy Renault Twingo volt. További díjak között volt csapatépítő tréning 10 fő részére, helikopteres városnézés és jópár vásárlási utalvány vagy italajándékok. A "kacsa-tombolajegyek" bevétele mindig jótékony célra fordítódik, tavaly 35.000 EUR, idén 9.000 kacsa került bevetésre :-)

Az versenyt most nagyon szuper időjárás fogadta kegyeibe, igazi piknikezésre alkalmas idő volt.

Pontos időjelzést adunk... a déli harangszó következik

2010.03.25. 12:00 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Még mindig javítják/cserélik a környékünkön a kábeleket, csöveket, illetve utóbbi napokban már a járdaköveket kezdték lerakni. Most jó másfél év távlatában már bánom, hogy nem készítettem dátumkijelzéssel fényképet minden hónapban a ház előtti részről.

Viszont az alábbi táblát éjszaka érkezve találtam a parkolóknál - sajnos nem volt alkalmam másnap délben megnézni, mit csinálhattak... utólag is próbáltunk rájönni, de nem állt össze a kép. Vágtak ágakat a szomszéd kertben, viszont az ilyen meló többnyire nem 1-2 perces és főleg nem ebédidős tevékenység. Mielőtt bárki is azt gondolná, 0:00 akar lenni az egyik, ki kell ábrándítsam, reggel 7 vagy 8:00 előtt nem kezdenek semmit ügyködni illetve ilyen esetekben "de 07:00 á 12:00" szokott lenni. Szóval újabb misztérium. Mint, ahogy az is, hogy röviddel ideköltözésünk után miért tünt el csak a mi kukánk és aztán hogyan találta meg a szomszéd, a szemközti gyár területén keresztülfolyó Alzette folyó partján, a bokrok között... (közeledik az évfordulója :-) Hasonló "Welcome" esetekről még nem hallottunk.

Microsoft és a biztonság...

2010.03.24. 21:35 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: microsoft biztonság hotmail nem:biztonságos levél

Próbálom leredukálni az ilyen-olyan indokkal létrehozott postafiókjaimat, viszont a Hotmail-től nem akarok szabadulni, jól jöhet még később az MSN-en kívül másra is (pl. béta programok tesztelése, mint legutób az Office 2010 esetében). Így néha eszembejut, hogy belépjek és megnézzem, kaptam-e eltévedt levelet MSN ismerőstől vagy mit is írt nekem a Microsoft legutóbbi hírleveleiben. Aztán elkezdtem a leiratkozásokat és az egyik ellenőrzőlevélnél meglepődtem, a Hotmail nem biztonságosnak jelölt egy Microsoft levelet:

Aztán egy másikat is:

Már a saját levelezője sem bízik a tervezőjében...

150 ezer

2010.03.17. 15:44 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: 150ezer km

 

Ponton mánia?

2010.03.14. 00:16 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: mercedes benz ponton

Aki esetleg még nem olvasta volna: 

Hogyan hozzunk Svédországból 48 éves Mercedest?

Ilyen még nem volt, folytasásos blogbejegyzés, amit képes voltam otthonlétem alatt telefonon is követni. No nem kell sajnálni, az iphone elég jó eszköz ilyenre (is) :-)

Én is beszereztem a saját Pontomomat:

Veterán autó kiállítás 2010

2010.03.14. 00:08 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás 2010 luxembourg veterán autó

Hogyan ne fordulj balra...

2010.03.09. 12:02 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: buszsáv balra kanyarodás jobbra kanyarodás

Régi Fordok egy bevásárlóközpontban

2010.02.22. 15:54 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Kreatív blogger

2010.02.16. 12:07 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: díj kreatív blogger

Egyik blogíró földim, zephyr9e, megajándékozott a "Kreatív blogger" díjjal. A szabály szerint:

1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki nekem küldte - megtörtént
2. A logót ki kell tennem a blogomba - mivel a logó elég, khm, lányos, inkább csak ide teszem ki a posztba, meg kicsit javítottam, feltettem az i-re a vesszőt :-)
3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam
4. Írni kell magamról hét dolgot - majd külön posztban
5. Tovább kell adnom hét másik bloggernek - nem szeretem az ilyen add tovább X embernek cuccokat, viszont akit kreatívnak tartok: Úrvezető blogíró, ha lenne iPhone-om, követném a példáját. Sokszor érzem úgy, jó lenne felvenni és közzétenni, hogy vezetnek az emberek, egy olyan soknemzetes országban, ahol egyébként megállnak a zebránál akkor is, ha éppen csak ottragadtál beszélgetés miatt, ugyanakkor a jobbkezes utcákat, többsávos körforgalmakat, duplazáróvonalakat sokszor nem ismerik vagy semmibe veszik, és a jobbrakanyarodót elegendjük, amikor mi balra kanyarodunk című fejezetet is elfelejtették. Nah már csak hat dolgot kell írnom magamról legközelebb :-)
6. Be kell linkelnem őket is
7. Kommentelnem kell náluk, értesítve őket a díjról.

 

Állati...

2010.02.07. 19:48 | ZoRRaW | 1 komment

Címkék: remich

30+1

2010.02.04. 17:32 | ZoRRaW | 3 komment

Címkék: szülinap

Egészségetekre ;-)

 

Hóesés esetén Luxemburgban is megáll az élet...

2010.02.03. 17:05 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: forgalom hóesés luxemburg

Munkahely => Auchan, 2 km, 1 óra 19 perc, autóval

Hóangyalosat játszottunk...

2010.02.01. 23:20 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: tél hóesés luxemburg hóangyal hómacska

Késő délután, kora este, kis utcákban alig egy teremtett lélek. Sehol egy gyerekzsivaly, se hócsatázás, se hóemberépítés... biztos már kijátszották magukat a suliban, oviban, de szerintem nincs annál jobb, mint a papát meghempergetni a hóban vagy szánkózásra rávenni esetleg anyuval hóembert (hómacskát) építeni... vagy éppen hóangyalosat játszani... nem értem a szülőket (sem)...

hoangyalok

 homacska

süti beállítások módosítása