Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feeds

Pszicholand

Tesztek, életérzések, vélemények, minden ami eszembe jut és szeretném megosztani az Olvasóval.

iPhone értékelés I. rész

2010.04.17. 20:16 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: apple iphone iphone teszt iphone 3gs iphone tapasztalatok

Immár két hónapja vagyok iPhone tulajdonos és azt kell mondanom, nem bántam meg. Az egyik mobiltársaság ajánlata igen kedvező volt. 
A választott havidíjban van 75 perc külföldre való telefonálás, 12,5+12,5 perc hívásfogadás+híváskezdeményezés külföldön, és 2 GB internethasználat belföldön. Ezekkel a lehetőségekkel végre nem kell francia és német sim kártyát használni utazásaink során, ráadásul ingyenes wifire csatlakozva voip hívást kezdeményezhetünk, ez pedig ingyen van magyarországi vezetékes szám hívása esetén (Freecall account kell hozzá). Így beszéltünk szüleinkkel Hollandiában, egy autópálya feletti pihenő-étkező helyről :-)

Szóval, kezdem a kellemetlenségekkel: sms íráskor nincs karakterszámlálás. Sokáig fel sem tűnt, aztán egy blogbejegyzést olvastam és ott írtak erről, kipróbáltam, és tényleg. Egy plusz program telepítése (ingyenes, SMS Butler) segít majd ha külföldön írok smst és nem akarok egy írásjel vagy pár karakter miatt dupla smst fizetni - ezt lehet tartani kicsinyességnek is, ahogy pár kommentelő írta néhány blogbejegyzésnél, viszont szerintem inkább odafigyelés és a spórolt eurocenteket inkább iPhone programokra költöm :-) (Mert van bőven programválaszték.) A programban kiválasztom ki a címzettet, megírom az üzenetet majd egy gombnyomással vágólapra teszem és a beépített smsküldőbe beillesztem és onnan lehet elküldeni. Nincs alapértelmezve jelentés a sikeres kézbesítésről. Ez orvosolható, ha speciális karakterrel, karakterekkel kezdjük az sms írását. Ennél a mobiltársaságnál a felkiáltójellel kezdett smsről jön jelentés. További kódok a neten találhatók a cikkben vagy a kommentekben. Kellemetlen a flashplayer hiánya, leginkább azért, mert akad pár érdekes híroldal vagy blog, amelyek nem mindig Youtube videómegosztót használnak. Flashről jut eszembe, a beépített fényképező mellett nincs vakufunkció, bár ez nekem kevésbé hiányzik. Beépített zoom sincs a kamerában, ezt előhívni egy másik program telepítésével lehet (Camera Plus), egész korrekt képet lehet így is készíteni, ha nagyon muszály a zoom :-) Ezt orvosolni fogják hamarosan. A fényképek mappákbarendezéséhez viszont elengedhetetlen a számítógép és az iTunes használata. Van külön telepíthető program (PhotoFolders), ami lehetővé teszi a mappák létrehozását a programon belül, a Camera rollból (alapértelmezett főalbum) másolja be a képeket és ott lehet rendezni esetleg levédeni. A multitask hiányossága is úgy néz ki javítva lesz az operációs rendszer 4-es verzióra való frissítés után, bár most is lehet zenét hallgatni és közben böngészni, de internetrádiót hallgatni és böngészni vagy smst írni közben még nem lehet. A Google Maps csak internetkapcsolattal használható, tehát külföldön utcai navigáció nagyon költséges tud lenni, ezt megelőzve lehet letölteni térképeket városokról és azokat offline böngészni (CityMaps2Go). Szokást igényel a hívásfogadás egy kézzel (képernyőn csúszka elhúzása). Konkrét navigációs programot nem vettem hozzá, még mindig a HTC TyTN II-re telepített Navigont használom vagy a régi Mio C710-es készülékemet. Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszicholand.blog.hu/api/trackback/id/tr101929987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása