Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feeds

Pszicholand

Tesztek, életérzések, vélemények, minden ami eszembe jut és szeretném megosztani az Olvasóval.

Munkát keresőknek, Luxemburgba költözőknek

2009.11.23. 14:44 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: keres luxembourg külföldi munka kiköltözés munkát

Kedves külföldi munkát kereső vagy itt talált Olvasóm!

Blogom egyik célja az is, hogy informáljon ezen a téren is. Ajánlom mindenképpen figyelmedbe a http://www.magyarok.lu oldalt - ezt én indítottam már több mint 3 éve és jelenleg egy másik itt élő informatikussal üzemeltetem. Bemásolok pár dolgot, amit már levélben küldtem érdeklődőknek - remélem nem gond, hogy ékezetmentes, lusta vagyok átgépelni - viszont a friss infókat már ékezettel írom (update jele ;-)

Ami az itteni munkat illeti: megkivanja leginkabb a francai es nemet nyelvtudast - leven, h luxemburgi mashol nem tanulhato. Nagyon fejlett a szocialis halozata, nepszeru a beteglatogatas, gondozas, de nyelvismeret nelkul szinte lehetetlen ezen a teruleten boldogulni. Ugyanilyen a kereskedelmi terulet, szinte csak e ket nyelvtudassal erdemes idejonni probalkozni. Ha csak nemet vagy csak francia van, az mar jobb. A nemet jol jon a luxemburgiakhoz, sok az atfedes, a francia pedig a hivatalos ugyintezesekhez es a napi bevasarlasnal sem jon rosszul. Angol nyelvvel el lehet boldogulni a hetkoznapi eletben itt-ott, de nem jellemzo a sok sikerelmeny. Lasd egyik blogbejegyzesem.

Ha sikerul angol ceget talalni, akkor szuper, vannak, akik 10-15 ev utan kenyszerulnek igazi francia nyelvtanulasra, mert eddig angol/amerikai cegnel dolgoztak es a minimalis szint elegendo volt.

Gyerekfelugyeletre lehet esely, szoktak keresgelni, neha elegendo az egyik nyelvismeret is (nemet, francia, angol), naaagy ritkan magyar csaladok is keresgelnek, de ok tobbnyire csak alkalmi idore, nem bentlakassal.

Lakas. Nos, a berleti dijakrol az athome.lu oldalon lehet sok infot gyujteni. Roviden: indulasnak jo ha van minimum 2000 EUR erre szanva - pl. 600 EUR berleti dij, 1 honap kaucio, es 1 honapnyi dij az ugynoksegnek. Erdemes eljonni par napra es megszallni az egyik Youthostelben es korulnezni, erdeklodni a helyi munkakozvetito ugynoksegeknel. Szallasok cime az emlitett magyarok.lu oldalon vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszicholand.blog.hu/api/trackback/id/tr341546247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása