Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feeds

Pszicholand

Tesztek, életérzések, vélemények, minden ami eszembe jut és szeretném megosztani az Olvasóval.

Életjel

2009.11.10. 17:00 | ZoRRaW | Szólj hozzá!

Címkék: recovery free italian buffet acer aspire 5920g

Kicsit eltűntem, mert rengeteg teendő akadt az elmúlt hetekben. Voltunk odahaza is egy hetet, aztán itt is megszaporodtak a teendők. Most éppen egy Acer notebook-ot próbálok életre kelteni, eddig nem sok sikerrel. Update: C: formázása ubuntu linux alatt, és utána már elindult rendesen a recovery és visszaállította a rendszert, majd potom 5 órányi Windows Update következett, persze nem egyszerre, hanem szakaszosan...

Egyébként akadt kellemes élmény is: a múlt héten éppen az autóhoz sétáltunk egy vacsorázás után, amikor megállt a járda mellett egy nagy terepjáró lehúzott ablakkal. Éppen felkészültünk, hogy nah most franciául kell útbaigazítani valakit és most letesztelhetjük, mennyire tanultuk meg ezt a francia nyelvórán, amikor megkérdezte az utasülésről a lány: "Do you speak in English?" - Mi örömmel feleltük: "Yes", mire a lány összetette a két kezét és nagy hálálkodásba fogott és többször megköszönte, hogy beszélünk angolul :-)) Aztán sikerült útbaigazítani őket és fülig érő mosollyal távoztak. Az érzés ismerős, még a mai napig is örömmel váltunk angolra, ha az illetővel akadozna a francia társalgásunk.

A vacsorázásról: kezd meghonosodni egy új szokás itt, hetente-kéthetente egy-egy helyen, munka után, kb. fél 7-től ingyenes olasz büfévacsora van, szendvics, saláta illetve meleg tésztaétel az egyik szórakozóhelyen illetve egy kávézóban, csak az italért kell fizetni és kellemes környezetben eszegetve lehet beszélgetni egymással, halk "lounge" zenét hallgatva. Eddig három ilyen alkalmon voltunk az elmúlt 2 hónapban és jó ötletnek tűnik. Persze az ital ára nincs egy szinten a bolti vagy más kisebb pub-ban lévő árral (pl. 1 üveg sör 3 EUR, egy pohár Remich-i Pinot Gris 5.50 EUR) - de néha belefér egy ilyen, egy-egy szerda vagy péntek este.

Van ezekre Facebook csoport is:

http://www.facebook.com/event.php?eid=170312474003&index=1

A bejegyzés trackback címe:

https://pszicholand.blog.hu/api/trackback/id/tr171515773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása