Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feeds

Pszicholand

Tesztek, életérzések, vélemények, minden ami eszembe jut és szeretném megosztani az Olvasóval.

Csokiszökőkút

2009.05.13. 12:10 | ZoRRaW | 4 komment

Címkék: teszt csoki szökőkút domo

Vettem egyet. A feleségem szülinapja alkalmából. Persze közös használatra és nemcsak ezt kapott. Tegnap ki is próbáltuk, előkészítettük az epret és a tavalyi Mikulásokat és idei húsvéti nyulakat, tojásokat. A használati útmutató egyik része azt javasolta, hogy mikróban olvasszuk fel a csokit amennyire csak lehet. A másik része adta azt a lehetőséget, hogyha elég apróra törjük, akkor nem kell előolvasztani. Kipróbáltuk mindkét verziót.

Szépen, apróra tört csokidarabok kerültek a kis tálcába - amit egyébként nem lehet kiemelni, szóval elmosogatásnál papírtörlőkendőket kell használni - és bekapcsoltuk a fűtést. Vártuk, hogy olvadjanak a csokik. A leírás említette, h kb. 900 g csoki és 100 g olaj kell, nos mi még vártunk az olajjal, csak likőrt öntöttünk bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy idő után bekapcsoltuk a keverő funkciót is. Nem sok eredményt értünk el, éppen a tetején megállt, de előtte még azon tanakodtunk, ha most kicsap, akkor festhetjük a konyhát... nem csapott ki, de nem is csorgott. Beleöntöttük a közben mikróban olvasztott csokiadagot és tettünk hozzá egy kis olajat is. A látvány nem volt túl bíztató, de kavargattunk és bíztunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán elkezdett picit csorogni és a kavaró is erőlködni kezdett, néha forgott picit, néha leállt pár másodpercre és próbálta megkavarni a csokimasszát. Mi is kevergettük alul és közben már alig vártuk, hogy az eperrel egyetemben megkóstoljuk. Végül elérkezett az idő, amikor azt mondtam, most már elég volt, hagyjuk, ne eröltessük. Lehet jobban meg kellett volna előre olvasztani a csokit, lehet nem féléves Mikulásokat kellett volna egy hónapos nyuszicsokikkal keverni, mindenesetre nem jött az össze, amire vártam és amit elképzeltem a doboz alapján. Folyt. köv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megolvadt csokikat muffin készítéséhez fogjuk felhasználni, az eperrel mártogattunk egy kicsit, de nem volt az igazi.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszicholand.blog.hu/api/trackback/id/tr611118952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalmarattila · http://cli.gs/nWhTe6 2009.10.26. 13:17:33

Énis vettem, de már eredetileg is csak azért hogy továbbadjam viszont 1x ki kellett próbálni...

2 db hatalmas tábla tejes Milkával nagyjából be is indult, csak akkor még nem találtam rá az infóra hogy olajat is kell bele tenni. (Használati utasítás nem volt hozzá, mert kézalól vettem...) Viszont áthívtuk a barátokat és azért jól elvoltunk vele: fogyott a szőlő, keksz, ropi, stb.

A miénk ugyan csak 2 emeletes, de ha nem titok mennyiért vetted?

ZoRRaW 2009.11.01. 08:54:36

@kalmarattila: hello, mar nem emlekszem pontosan ra, de majd elokeresem a szamlat - kb. 40-50 EUR lehetett

Közöd?? (törölt) 2009.12.07. 20:23:18

Hali! Házibulihoz akarok ilyent venni, de szerintem a táblás csokit felejtsétek el, ha jól látom a leírásokat akkor spéci csoki kell hozzá ami közel szobahőmérsékleten szépen megolvad és függönyként folyik le. Persze drága, de mi nem az ami jó?:-))

ZoRRaW 2009.12.08. 10:51:34

@Közöd??: igen, tenyleg specialis csoki kell hozza, a felhalmozott normal csokikkal nem tul jo az eredmeny, viszont tenyleg, ami jo, arra aldozni kell :-)
süti beállítások módosítása